Uuu jest to czasem denerwujące bo jak chce sobie zapalić nie mam gdzie..
Fakt jest mało miejsc w których można palić, ale szczerze już sie do tego przyzwyczaiłam jakoś daje radę.
_________________ "Serce to cząstka człowieka, która tęskni, kocha, czeka"
`Pie*dolona narkomanka, uzależniona od Twojego uśmiechu .. ;***
Imię: Sara
Wysłany: 2010-08-17, 01:38
ciapkowaty napisał/a:
o o tym sadzicie jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
nie uwazacie ze powinno byc wiecej miejsc do palenia ?
fakt palę, ale uważam że w miejscach publicznych (tj. restauracje, bary, dyskoteki, itp) powinien być zakaz ewentualnie osobne pomieszczenie dla palaczy..
inne miejsca typu przystanki autobusowe itp to już zależy od kultury osobistej.. np jeśli jest sie samemu to dlaczego nie, ale np przy kobiecie w ciąży, lub małym dziecku a także przy starszych osobach nie palę.. trzeba uszanowac innych przecież jmożna papierosa zapalić 10/30 min później
fakt palę, ale uważam że w miejscach publicznych (tj. restauracje, bary, dyskoteki, itp) powinien być zakaz ewentualnie osobne pomieszczenie dla palaczy..
Moim zdaniem w każdym barze czy coś podobnego zawsze powinny być dwa pomieszczenia jedno dla palących a drugie dla nie palących i tak by było najlepiej.
Co do miejsc typu przystanek czy coś w tym stylu zawsze można odejść dalej kawałek, albo tak jak Aniołek napisał zapalić kilka minut później.
ciapkowaty napisał/a:
beda dwa na cale miasto ^^
Nie no nie przesadzajmy aż tak to nie zrobią chociaż kto wie.. ^^
Imię: Sara
Wysłany: 2010-08-19, 08:53
Rozgadana napisał/a:
zawsze powinny być dwa pomieszczenia jedno dla palących a drugie dla nie palących i tak by było najlepiej.
już w niektórych knajpach tak jest..
podoba mi sie w niemczech.. w żadnej dyskotece ni można palić na sali tylko trzeba do inngo pomieszczenia isc.. i tak jest zawsze..
w żadnej dyskotece ni można palić na sali tylko trzeba do inngo pomieszczenia isc.. i tak jest zawsze..
I u nas też tak powinno być nawet w taki jednym barze u mnie jest pomieszczenie dla nie palących i dla palących, ale co to daje tak tam drzwi nie ma i dym i tak idzie w tamto pomieszczenie.
aniołek napisał/a:
już w niektórych knajpach tak jest..
Nom i moim zdaniem dobrze i powinno być w większość..
Żeby dogodzić i jednym i drugim.
Imię: Natalia
Wysłany: 2010-08-20, 15:11
Ja jestem za zakazem palenia w miejscach publicznych, pomimo tego, że sama palę. Zdaję sobie spawę z tego, że dym papierosowy osobom niepalącym może przeszkadzać.
Imię: Damian
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 23 Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 1004 Skąd: brać na piwo
Wysłany: 2010-08-21, 09:06
Rozgadana napisał/a:
Nie no nie przesadzajmy aż tak to nie zrobią chociaż kto wie.. ^^
zebys sie nie zdziwila
nastka501 napisał/a:
Ja jestem za zakazem palenia w miejscach publicznych, pomimo tego, że sama palę. Zdaję sobie spawę z tego, że dym papierosowy osobom niepalącym może przeszkadzać.
heh no to dlatego chyba powinno byc to jakos podzielone dla osob palacych jak i nie palacych
eee to ja nie co to za sprawiedliwość ?? Ja tam jestem za tym żeby po równo było miejsc dla osób palących jak i nie palących, to by było najlepsze rozwiązanie.
I tak jak już pisałam w każdym lokalu powinny być dwa pomieszczenia dla osób palących jak i nie palących.
Imię: Damian
Zaproszone osoby: 1
Wiek: 23 Dołączył: 10 Sie 2009 Posty: 1004 Skąd: brać na piwo
Wysłany: 2010-08-24, 22:17
Rozgadana napisał/a:
eee to ja nie co to za sprawiedliwość ?? Ja tam jestem za tym żeby po równo było miejsc dla osób palących jak i nie palących, to by było najlepsze rozwiązanie.
jestem takiego samego zdania takie rozwiazanie bylo by najlepsze
I tak jak już pisałam w każdym lokalu powinny być dwa pomieszczenia dla osób palących jak i nie palących.
Nie rozumiem tego trochę. Załóżmy, że jest restauracja. Byłaby ona podzielona dla osób palących i nie? A gdyby osoba towarzysząca palacza nie cierpiała tego dymu?
aniołek, muszę pochwalić za postawę. Mi osobiście to strasznie przeszkadza. Czuję się jakby ktoś mi zatruwał/zabierał powietrze, duszę się. Jestem za zakazem palenia we wszystkich miejscach publicznych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum